Liefdesmomenten blog

Als bruidsfotografen reizen we van hot naar her. We komen op de meest waanzinnige plekken met als doel om er beelden te maken die mensen doen dromen, inspireren of ontroeren.

Onze blog richt zich op koppels die inspiratie zoeken voor hun bruiloft, op fotografen met interesse in ons vakgebied, maar bovenal bloggen we voor mensen die, net als ons, gefascineerd zijn door de kracht van beeld.

portret @ Kasteel Kerkebosch

LM366_SP010.jpg

Veel mensen denken dat bij een bruiloft een fotoreportage vooral draait om de bruid. Maar dat is natuurlijk helemaal niet zo. Wij leggen de dag vast. En de dag draait om het samen zijn van een hechte groep mensen. En dus proberen we zo veel mogelijk gasten (en de interactie ertussen) op een mooie manier vast te leggen. Zo ook bij Bart en Kim bij Kasteel Kerckebosch.

Ja, bij de fotoshoot hebben we veel aandacht voor de bruid. En dat verdient ze natuurlijk ook. Maar ook bij de fotoshoot vergeten we zeker de bruidegom niet. Een mooi portret hoeft immers niet lang te duren.

Liefs,

Grace, Joël en Niels

WOW. De Maassilo.

LM403_SP011.jpg

De Maassilo in Rotterdam. Beton, staal, glas, machines en kabels. Het onderkomen van onder andere Club Now&Wow is een tot de verbeelding sprekend industrieel erfgoed aan de Maashaven dat zich uitstekend leent voor rauwe (maar daarmee niet minder romantische) trouwreportages.

Wellicht een hel voor de beginnende fotograaf, maar een speeltuin voor elke fotograaf die zich uitgedaagd voelt door het krankzinnige licht, de absurde perspectieven en de verwoestende rauwheid.

Echt een plek voor Liefdesmomenten =)

Liefs, Lotte en Niels

lovegame

LM411_SP008.jpg

Bruidsparen ontmoeten elkaar op allerlei manieren. En het leuke aan ons vak is dat we al die verhalen meekrijgen gedurende het vastleggen van de dag. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat we al het nodige hebben mogen horen als bruidsfotograaf. Maar een ontmoeting op de tennisbaan. Die had ik eerlijk gezegd nog niet eerder voorbij zien komen.

Superleuk om dan ook gelijk nog even een fotoshoot te mogen doen op de tennisbaan met het bruidspaar.

Liefs, Niels



first look op grote hoogte

trouwreportagerotterdam

De eerste keer dat je elkaar ziet, is altijd een bijzonder moment. Myrthe en Wu maakten de ‘first look’ nog gedenkwaardiger door dit moment samen met familie te beleven op het dakterras van hun eigen appartementencomplex in hartje Rotterdam. De wind, het uitzicht, de ontlading… Als Rotterdamse trouwfotograaf was het genieten om zo’n prachtig spontaan bruidspaar te fotograferen met het mooie Rotterdam als decor.

liefs,

Smila, Joel en Grace

bruidsreportage Amersfoort

LM419_SP025.jpg
LM419_SP031.jpg

Zelf zeggen ze op de website dat ze een van de meest inspirerende industriële trouwlocaties zijn van midden Nederland. En ik moet zeggen. Dat zouden ze wel eens waar kunnen maken.

Het Centraal Ketelhuis in Amersfoort is niet alleen voor de gasten, maar ook voor ons als bruidsfotograaf zeker een plek om naar uit te kijken. Sfeervol vintage met een rauw randje.

Liefs, Lotte en Niels

party @ het koetshuis te Rotterdam

LM369 SP_0037.jpg

Soms weet je al wanneer je binnenkomt bij het bruidspaar thuis dat het ‘s avonds een leuk feestje gaat worden. Gelukkig worden we bij Liefdesmomenten regelmatig uitgenodigd om dit tot in de late uurtjes vast te leggen.

Ook bij Patricia en Arie waren we als bruidsfotograaf bij het feestje en het gevoel aan het begin van de dag bleek uit te komen. Samen met hun kinderen, familie en vrienden maakten ze er een goed feestje van in het Koetshuis te Rotterdam.

Liefs, Joël en Niels

orangerie elswout

LM429B SP_0025.jpg

Vlak bij Haarlem ligt een prachtige plek om te trouwen. Orangerie Elswout.

Na een pre-wedding shoot met ze te hebben gedaan in de industriële setting van de Van Nelle fabriek zochten Ilfa en Richard voor hun trouwdag een locatie met juist een tegengesteld gevoel. Een romantische setting in het groen. Omringd door een hertenkamp en mooie landgoederen voldeet Elswout perfect aan die eisen.

Liefs Sophia en Niels


even uitwaaien

LM400 SP_0040.jpg

Als bruidsfotograaf houden we van wind en zware bewolking. Niet omdat het de meest ideale omstandigheden zijn voor het vieren van een bruiloft. Maar wel omdat er niets mooiers is dan wapperende jurken en dramatische luchten.. =)

Gelukkig waren Bernadette en Maarten op hun trouwerij overdag gezegend met prachtig weer. In het centrum van Den Haag gaven zij elkaar het ja-woord. Het avondprogramma speelde zich af bij strandpaviljoen de Kwartel te Den Haag. En dan is het alleen maar mooi als het weer tegen zonsondergang begint om te slaan. Het perfecte moment om even lekker uit te waaien na het diner. Klaar voor het feestje!

Liefs Joël en Niels

trouwfestival Hermanini

LM464 SP_0034.jpg

Het team van Liefdesmomenten heeft in de zomermaanden helaas weinig tijd om te genieten van de verschillende festivals door het land. We gaan immers van bruiloft naar bruiloft.

Maar dit jaar hadden we dankzij Herman en Nini een superleuk festival waar we bij mochten zijn. Trouwfestival Hermanini. En dat gewoon in hun (wel enigszins groot uitgevallen) achtertuin. =)

Een ceremonie/diner tent. Verschillende foodtrucks. Een wijn & cocktailbar uiteraard. Maar bovenal een niet te vergeten een avond line-up voor een gegarandeerd knalfeest!

Band Stoot, Xander de Buisonjé en Frans Bauer.

Liefs Liefdesmomenten

Niels (fotografie) | Ymke & Grace (film)

op de trappen van Kasteel Schaffelaar

LM396 SP_0027.jpg

Wanneer je als bruidspaar trouwt op een klassieke plek zoals bij Kasteel Schaffelaar te Barneveld, dan is een trapscene een van de eerste dingen waar je aan denkt bij een bruidsfoto. Toch was dit de allerlaatste shot die we gemaakt hebben tijdens de fotoshoot die we met Ailin en Justin hebben gehouden. Niet omdat we als bruidsfotograaf het waren vergeten, maar gewoon omdat er nog zoveel andere plekken de moeite waard waren in en om het kasteel.

Een aanrader dus om eens te gaan bekijken voor ieder bruidspaar die op zoek is naar een klassieke locatie in het midden van Nederland.

Robert & Niels (fotografie)

Joël (film)