chinese bruidsfotografie

Van deurspellen met de Hing dai & Ze mui tot aan het proosten bij het banquet. En van thee-ceremonies tot aan de traditionele rode paraplu en jurk. Liefdesmomenten legt regelmatig door het hele land chinese bruiloften vast. Soms met alle chinese tradities, maar tegenwoordig zien we ook vaak een fusion wedding waarbij er gekozen wordt voor een westerse bruiloft met enkele chinese elementen.

Hieronder is een selectie van onze reportages te bekijken die we hebben mogen maken van chinese trouwerijen. Houden jullie ook een chinese bruiloft, maar weten jullie nog niet waar jullie het banquet willen/kunnen houden? Kijk hieronder ook voor een lijst met onze favoriete plekken voor chinese banquets.

een selectie van onze favoriete foto’s van chinese bruiloften.


De pre-wedding shoots waren zeer prettig verlopen. Heel leuk om zo’n exclusieve shoot mee te maken, mede dankzij de fijne begeleiding en professionaliteit van Grace en Niels. Het was even hard werken en veel geduld, maar het resultaat mag er wezen. Er zitten een paar verbluffende beelden tussen waar wij even stil van worden, onze complimenten!
— Kaman en Danny - 1 mei 2018

Voorbeelden van chinese bruidsreportages. Vastgelegd door het team van Liefdesmomenten.

JENNY & WING | Hotel Huis ter Duin, Noordwijk

JENNY & WING | Hotel Huis ter Duin, Noordwijk

STEPHEN & MICHELLE | Kasteel Kerckebosch, Zeist

STEPHEN & MICHELLE | Kasteel Kerckebosch, Zeist

CINZIA & MARCO | Stadhuis Roermond & Kasteel Baexem, Baexem

CINZIA & MARCO | Stadhuis Roermond & Kasteel Baexem, Baexem


Naast het vastleggen van de bruiloftsdag zelf zijn we ook gespecialiseerd in pre-wedding shoots. Deze fotoshoots houden we in Nederland, maar organiseren we ook regelmatig in het buitenland. Kijk voor dit laatste eens op onze speciale ‘CityShoot’ pagina. Bij deze pre-wedding shoots kan je je als koppel inschrijven op een sessie die we houden in verschillende wereldsteden.


Voorbeeldfoto’s van chinese pre-wedding shoots. Vastgelegd door het team van Liefdesmomenten.

klik hier voor alle chinese pre wedding voorbeeldfoto’s op een rij.


Liefdesmomenten favoriete hotspots voor chinese banquets:

Shanghai Hotel, Delft

Grand Garden, Rotterdam

Hotel Huis ter Duin, Noordwijk

Sea Palace, Amsterdam

De Mallejan, Utrecht/Maarssen


Foto tips van Liefdesmomenten bij het houden van een Chinese bruiloft.

De deurspellen zijn vaak even hectisch als hilarisch. Superleuk om vast te leggen als fotograaf. 2 fotografen zijn op dit moment vaak gewenst aangezien de voorbereiding van de bruid tijdens de deurspellen gewoon doorgaat. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor het uitvoeren van de deurspellen zodat deze goed kunnen worden vastgelegd. Vinden deze in de vroege ochtend plaats en is het nog donker? Kijk dan of het ook mogelijk is om deze in een binnenlocatie plaats te laten vinden.

Ook tijdens de thee-ceremonie bij de verschillende families is het voor de fotografie belangrijk dat er voldoende ruimte is bij de ceremonieplek. Vaak is het al genoeg om een beetje te schuiven met de inrichting. Zorg ervoor dat er aan weerszijde van de ceremonie ruimte is. Op deze manier is er aan de ene zijde ruimte voor degene die de thee aanreikt en aan de andere kant de fotograaf. Daarnaast is regelbaar daglicht prettig. In een woonkamer bijvoorbeeld door het gebruik van vitrages voor het raam.


Wellicht ook interessant om te bekijken..