wedding video 360 | powered by liefdesmomenten

LM360_170222_01 grey inclusief WV&LM logos xs.jpg

Wat is een 360 graden video nu precies?

Je hoort het steeds vaker. Filmen in 360 graden. Virtual Reality. Het klinkt allemaal reuze interessant. Maar wat is het nu precies? En wat voor bijdrage kan het leveren aan de beleving van mijn bruiloft?

Dat zijn vragen waar veel bruidsparen mee bij ons aan tafel komen.

Gelukkig kunnen we ze geruststellen en uitleggen dat het allemaal niet zo ingewikkeld is. In tegenstelling tot het traditionele filmen waarbij je als filmer bepaalt welke kant je op filmt kunnen de 360 camera’s alles om zich heen filmen. Als kijker geeft je dat de mogelijkheid om zelf te bepalen waar je precies naar kijkt bij het afspelen. Dat betekent ook dat je je elke keer weer kan richten op andere onderdelen uit de film. Hiermee blijft het beeldmateriaal keer op keer interessant.

Bekijk maar eens dit korte eenvoudige filmpje waarbij de camera in het midden van de groep gasten is gezet. Het veranderen van kijkrichting kan op verschillende manieren en is afhankelijk van de manier waarop je dit filmpje bekijkt.

Kijk je dit vanaf een PC klik dan tijdens het afspelen met je muis op het filmpje en sleep om van kijkrichting te veranderen.

Kijk je dit op een mobiel dan kan je hetzelfde doen met je vinger, maar daarnaast is er ook de mogelijkheid om simpelweg zelf te draaien. Je zult dan zien dat het filmpje de richting zal laten zien waarin je het toestel beweegt!

Tenslotte de manier met de beste belevingservaring. Via een VR-bril. Wanneer je de film afspeelt in een VR bril sta je als kijker weer middenin de scene. Een intensere manier van kijken bestaat er eenvoudigweg niet! Deze VR-brillen worden momenteel steeds goedkoper. Exemplaren waar je je eigen mobiele telefoon in moet schuiven heb je tegenwoordig al voor een paar tientjes.

Een kort voorbeeld van een 360 graden video. Vergeet voor het beste resultaat het filmpje niet op 4K -kwaliteit te zetten. Door met je muis op het filmpje te klikken en te slepen kan je elke kant opkijken. 360 graden rond! 

Bekijk je dit op je mobiel en zie je het filmpje niet in 360 graden? Probeer dan de link direct naar YouTube en bekijk het in je YouTube App (niet de mobiele site). Het enige wat je dan hoeft te doen is je mobiel om je heen te zwaaien. =)


Wat kost een Wedding Video 360?

Wij filmen verschillende momenten op de dag met een 360 graden camera. Van de aankomst tijdens de ceremonie tot de borrel, de proost en het gooien van het boeket. Alle belangrijke momenten die de daggasten meemaken leggen we vast en de volgende dag al sturen we jullie een 360 graden film door. Klaar om te posten via Facebook of YouTube.

Laat iedereen je bruiloft herbeleven zoals nooit tevoren. In 360 graden!   

360 graden wedding video € 360,-*

*prijs gebaseerd op 4u aanwezigheid van de videograaf. Verlenging is mogelijk voor € 90,- per uur. 

Dezelfde avond nog samen met jullie avondgasten de momenten herbeleven in virtual reality?

Willen jullie de avondgasten de 360 graden beelden al laten zien via een virtual reality bril? Liefdesmomenten regelt het voor je! Bij een 360 Same Day Edit nemen we onze unieke VR plateau mee inclusief VR-bril. Toon je avondgasten fragmenten van de dag alsof ze erbij waren! Een perfecte aanvulling op je trouwreportage.

360 Same Day Edit € 180,-


Voorbeeld reportage in 360.

Hieronder zijn een aantal fragmenten te zien die we in 360 graden hebben mogen vastleggen tijdens een bruiloft.


5 redenen om je bruiloft te laten filmen in 360 graden

1 Zet een trend.

360 graden videografie is een nieuwe manier van filmen dat nog in de kinderschoenen staat. Dit betekent dat het nog niet voor een groot publiek is weggelegd. Maar het betekent ook dat het een uitgesproken kans is om trendsettend te zijn. Okay, toegegeven. Dit is lang niet voor iedereen een doorslaggevende reden om het 360 graden filmen te omarmen. Trouwen doe je nu eenmaal uit liefde en niet om jezelf op de kaart te zetten, maar toch.. De nieuwe vorm van filmen biedt wel een verfrissende kijk op de nabeleving en kan hiermee die bijzondere dag misschien toch nog net even die extra touch meegeven.

2 Wees je eigen regisseur.

Het mooie bij het bekijken van een 360 video is dat je als kijker zelf kan bepalen wat je in beeld neemt. De bruid bij het binnenlopen van de ceremoniezaal of de blik van je oma op de eerste rij. Het daadwerkelijk gooien van het boeket of toch de hilarische reacties van de mensen erom heen. Jij als kijker bent ‘in control’. Niet de regisseur of editor van de wedding clip maakt de keuze, maar jij. Dat maakt een 360 video elke keer dat je hem kijkt weer uniek.

3 Vergroot de betrokkenheid van je gasten.

Veel bruidsparen besteden veel aandacht aan allerlei details en proberen met bijzondere locaties, zorgvuldig ontworpen huisstijlen en verrassende bedankjes hun gasten een unieke ervaring te bieden. Een wedding video in 360 graden kan een goede aanvulling zijn om ook de nabeleving een bijzonder tintje mee te geven.

De snelheid waarmee een 360 graden video kan worden aangeleverd, samen met de interactie en grote hoeveel gasten die kan worden vastgelegd vergroot de (online) betrokkenheid van je genodigden na de bruiloft. Wil je dat er nog lang over de bruiloft wordt nagepraat? Dan is een 360 graden video echt iets voor jou.

4 Een meer realistischer filmervaring is er momenteel niet.

Waarschijnlijk is er niets mooier dan een zorgvuldig ge-edite filmclip van jullie bruiloft. Mooie muziek achter prachtige sfeerbeelden, afgewisseld met beelden uit de ceremonie en andere mooie momenten van de dag. Bedenk daar nog shots van drones bij om de setting vast te leggen en je begrijpt dat wedding filmclips tegenwoordig super populair zijn. En terecht. Bij Liefdesmomenten maken we dan ook regelmatig dit soort films.

Maar wat een 360 graden film biedt ten opzichte van deze clips is realisme. Een ‘echtere’ ervaring dan een 360 graden film is er momenteel niet. Alles om de camera wordt zonder regie vastgelegd en het is in die zin dan ook de meest pure vorm van filmen dat momenteel beschikbaar is. Wanneer je je dag ook op filmgebied journalistiek vast wil laten leggen, dan is een 360 wedding video zeker een overweging waard.

5 Het is goedkoper dan een traditionele film.

Een high-tech, gloednieuwe manier van filmen en dan toch goedkoper? Hmm. Dat klinkt niet geloofwaardig. En toch is het zo!

De reden? Er zit veel minder naproductie in. Bij een traditionele wedding clip zit een deel van de kosten in de aanwezigheid van de videograaf op de dag zelf, maar voor een groot deel betaal je voor de uren van de editor in de naproductie. Hij zorgt er immers voor dat alle gemaakte beelden netjes worden samengevoegd tot een compleet verhaal. Bij een 360 graden video is dit anders. Door de pure manier van vastleggen hoef je als videograaf ook minder te editen. Op deze manier kunnen de kosten laag worden gehouden.

LM360_170222_02 xs.jpg

Bij een 360 Same Day Edit laten we dezelfde avond nog een voorproefje zien van de footage die we eerder die dag hebben vastgelegd. Inclusief VR-bril voor een optimale ervaring. Zo maken de avondgasten toch nog mee wat er eerder op de dag tijdens de ceremonie is gebeurd!


Wie zijn wij?

Weddingvideo360.nl is powered by Liefdesmomenten. Een team van gedreven mensen met een passie voor het vastleggen van bruiloften. Wij fotograferen of filmen jullie trouwdag en leggen dit vast in luxe fotoboeken, waanzinnige art prints of zorgvuldig gemaakte filmclips. We zijn innovatief, technisch gedegen onderlegd, getalenteerd in nabewerking en hebben de ambitie om altijd weer iets beters te maken. Benieuwd naar ons werk of onze mensen? Bekijk onze website of neem contact met ons op voor meer info.


Wil je ons boeken? Of ben je geïnteresseerd, maar heb je nog wel wat vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We staan je graag te woord. 

Naam *
Naam
trouwdatum (optioneel)
trouwdatum (optioneel)