veelgestelde vragen

Tijdens het voorbereiden van een bruiloft kunnen er allerlei vragen naar boven borrelen. Ook met betrekking tot de foto- of filmreportage. Liefdesmomenten spreekt deze met alle plezier met jullie door aan tafel, maar het kan ook handig zijn om de meest gestelde vragen alvast eens rustig online door te kunnen lezen.


Hoe lang van tevoren moeten wij een trouwfotograaf benaderen?

De beschikbaarheid van een fotograaf, ook bij Liefdesmomenten, is sterk afhankelijk van de populariteit van de trouwdatum. Doorgaans wordt een fotograaf circa 6 maanden voor de trouwdatum geboekt, maar het kan zijn dat bepaalde trouwdata al eerder vol zitten. Om teleurstelling te voorkomen raden we dan ook aan om zo vroeg mogelijk een fotograaf te benaderen.  

In wat voor stijl fotograferen jullie?

Onze bruidsreportages zijn spontane, op journalistieke wijze gefotografeerde foto’s gecombineerd met een fotoshoot in de stijl die bij het bruidspaar past. Dit kan romantisch en intiem zijn of juist heel spontaan en uitbundig. Dit spreken we van tevoren uitgebreid door.

Waar fotograferen jullie zoal?

Wij maken bruidsreportages door heel Nederland en België. Omdat wij dit als ons standaard werkgebied beschouwen zijn onze tarieven ook inclusief reiskosten. Het maakt qua kosten dus niet uit of jullie trouwen in Groningen, Maastricht of in de Belgische Ardennen. Ook fotograferen we met enige regelmaat in het buitenland. Zo hebben we regelmatig loveshoots (of 'pre-wedding shoots') in diverse europese steden tijdens onze CityShoot. Ook leggen we trouwerijen vast in het buitenland, zogenaamde 'destination weddings'. 

De dierbare momenten van je bruiloft zijn onbetaalbaar. Het vastleggen ervan gelukkig niet.

Wat zijn jullie tarieven mbt destination weddings?

Voor destination weddings hanteren wij doorgaans een 'fixed price principe'. Dit houdt in dat we een scherp tarief afspreken voor het fotograferen en/of filmen van de gehele dag zodat altijd de gehele bruiloft goed wordt vastgelegd. De hoogte van dit bedrag hangt uiteraard af van het aantal fotografen/filmers dat jullie wensen. Bij destination weddings zullen er wel reiskosten in rekening worden gebracht. Tip hierbij is om ons zo vroeg mogelijk te boeken zodat evt vluchten vroegtijdig (en daardoor) goedkoop ingekocht kunnen worden. Daarnaast dient er rekening gehouden te worden met kosten voor min. 2 overnachtingen per fotograaf/filmer en zaken als vervoer op locatie en maaltijden. Neem voor meer informatie over destination weddings contact met ons op.

Loveshoots. Een waanzinnige serie beelden van jullie als koppel. Waar je maar wil, wanneer je maar wil.

Krijgen wij alle foto’s?

Ja, wij leveren een Masterselectie foto's. Dit zijn tussen de 400 en 1000 foto's (afhankelijk van het aantal reportage-uren) en alles wat wij leveren is in hoge resolutie. De foto's worden na de trouwdag stuk voor stuk gecorrigeerd op helderheid, contrast en kleurbalans. Bovendien leveren we daarnaast altijd nog een selectie die we hoogwaardig nabewerken. De zogenoemde Liefdesmomenten Favourites. De grootte van deze selectie hangt ook af van het aantal uren van onze reportage, maar zijn er minimaal 100. Kijk voor de exacte aanleverspecificaties op onze 'producten en tarieven' pagina voor fotografie of fotografie+film

Fotograferen jullie altijd met twee fotografen?

Nee. Wij fotograferen zowel met een als met twee fotografen. Ons team bestaat uit drie hoofdfotografen (Grace, Niels & Sophia). Wanneer er gekozen wordt voor twee fotografen komt er naast de hoofdfotograaf een 'second shooter' uit ons team mee naar de bruiloft. Ook dit zijn professionele fotografen met ruime ervaring in het vastleggen van bruiloften. Met twee fotografen kan eenvoudig de voorbereiding van zowel bruid als bruidegom gevolgd worden en kunnen wij belangrijke momenten vanuit verschillende standpunten vastleggen. Uiteraard kan er altijd uitgebreid kennis gemaakt worden met de hoofdfotografen binnen ons team om te kunnen bepalen wie er het beste past op jullie bruiloft. Alvast een idee krijgen van iedereen binnen ons team? Kijk dan even op onze info pagina

Wanneer jullie onze voorbereidingen vastleggen, vanaf welk moment willen jullie er dan bij zijn?

Elke bruiloft is anders, maar over het algemeen adviseren we in dat geval om ons te boeken een half uur voordat de bruid haar jurk aan doet. Dit geeft ons de kans om alle accessoires nog vast te leggen, samen met de laatste touch-up van de make-up. 

Hebben jullie nog tips voor een binnenlocatie?

Jazeker, naast de voor de hand liggende plekken als een kasteel of museum kunnen jullie denken aan een hotelkamer, theater(foyer), metrostation of zelfs een interieurwinkel. Daarnaast kan het bij een stedelijke context handig zijn om samen met ons de overdekte en/of beschutte (openbare) plekken te inventariseren. Ook deze kunnen handig zijn tijdens een fotoshoot.

Wij denken graag met jullie mee over binnenlocaties die passen binnen jullie draaiboek. Bovendien houden wij een paar weken voor de trouwdag altijd nog een draaiboek bespreking. Dit om onverwachte situaties op de trouwdag zelf te voorkomen  

Herbeleef nog tijdens het avondfeest de leukste momenten in een virtual reality film!

Maken jullie ook trouwalbums?

Ja, wij maken met veel plezier jullie trouwalbum. Onze leverancier is AsukaBook, die kwalitatief zeer hoogwaardige luxe trouwalbums levert. In onze studio te Rotterdam hebben we verschillende voorbeeld exemplaren liggen ter inzage mochten jullie inspiratie op willen doen. Ook staan wij elk jaar op de Love &  Marriage (Rotterdam & Utrecht) waar deze albums zijn in te zien.  

Maken jullie ook trouwfilms?

Jazeker. Naast het team aan fotografen hebben wij ons eigen filmteam. Het grote voordeel hiervan is de goede samenwerking tussen fotografie en film. Kijk voor meer informatie over de combinatie tussen fotografie en film op onze pagina 'tarieven fotografie+film' of neem even contact met ons op.

Filmen jullie ook in 360 graden?

Ook dat doen wij. Sterker nog. Wij filmen niet alleen in 360 graden, maar we zorgen er bovendien voor dat jullie avondgasten nog tijdens het feest in Virtual Reality kunnen genieten van bijvoorbeeld de ceremonie. Meer informatie hierover is te vinden op onze pagina 'aanvullende producten' en binnenkort op www.weddingvideo360.nl

Hoe zijn jullie gekleed op onze trouwdag?

Elke trouwerij is anders. Daarom zijn wij zo neutraal en netjes mogelijk gekleed op jullie trouwdag.

Hoe lang bewaren jullie onze foto’s?

Wij maken direct na de trouwshoot diverse backups. De gehele trouwreportage bewaren wij tot minimaal een half jaar na aflevering. Daarna zullen wij deze gefaseerd reduceren.

Hoe lang duurt het voordat wij de reportage ontvangen?

Binnen 4 weken ontvangen jullie van ons een persoonlijk wachtwoord voor de sneak preview op onze site. Binnen 3 maanden ontvangen jullie de definitieve fotoreportage en eventueel het concept album.

Wat is precies een CityShoot?

Wil je je partner echt verrassen tijdens een weekendje weg?  Laat je door ons portretteren op de Spaanse trappen, onder de Eiffeltoren of aan de voet van de Big Ben. Liefdesmomenten gaat elk jaar een weekend naar een europese wereldstad en leggen daar meerdere koppels vast die zich bij ons hebben aangemeld. Je kan je als koppel inschrijven voor een of meerdere sessies. Elke sessie duurt circa 2u. Superleuk en betaalbaar. Kijk op onze speciale Liefdesmomenten CityShoot 2017 pagina voor meer info over de data en bestemming van dit jaar. 

Maken jullie ook afdrukken?

Ja, wij maken van onze trouwreportages of loveshoots fine art prints in elk gewenst formaat. De mogelijkheden in afwerking zijn eindeloos, dus mochten jullie hierin geïnteresseerd zijn, dan raden we aan om even contact met ons op te nemen.

Wat gebeurt er als iemand van jullie ziek is?

Mocht er iets ernstigs gebeuren of een van ons echt héél ziek zijn, dan kunnen wij dit gelukkig vaak oplossen binnen ons eigen team. Mocht zelfs dat niet lukken dan hebben wij een goed netwerk binnen de beste fotografen die we als vervanger kunnen inzetten.

Met wie werken jullie samen?

Onze partners zijn o.a. trouwplannenD-modaonzetrouwfotograaf.nlthe perfect wedding en Sax with the DJ

Wat zijn jullie algemene voorwaarden?

Wij hanteren de algemene voorwaarden van DuPho (Dutch Photographers), de beroepsorganisatie voor professionele fotografen. Deze zijn hier in te zien.

 


Staat jullie vraag er niet tussen, of willen jullie een persoonlijk gesprek bij ons in de studio? Bel of stuur ons een berichtje, dan nemen we direct contact met jullie op.
naam *
naam